Skip to main content

Johannes Ottesen

Ullerød
Mellemkrigstiden 1921 - 1939, Demokratiseringen 1849 - 1920
Billedkunst
Kunstnere
Johannes Ottesens (og hans kones) gravsten på Nyhuse Kirkegård. (Foto: Margrethe Krogh 2023)

Kunstmaler

Johannes Ottesen  ( 1875 - 1936) var født i Raklev Sogn på Refsnæs. Faderen Niels Christian Ottesen var inspektør på Kysthospitalet. Hans mor Julie Catrine var født Unmack.


Da Johannes viste talent for tegning opfordrede faderen ham til at blive kunstner. Han havde selv haft lyst til at gå den vej, men det var ikke lykkedes. Efter teknisk skole blev Ottesen i 1893 elev på Kunstakademiet og året efter elev på Zartmanns Skole. 
Ellen Ottesen (1881-1940) blev født på Frederiksberg. Faderen var den kendte maler Viggo Johansen. Hendes mor Martha Møller var kusine til Anna Ancher.
Ellen fik undervisning bl.a. af Fritz Syberg og af sin far.
I 1907 Blev Johannes og Ellen gift og boede først i Dragør. Senere flyttede de til Hillerød  ( Nyhuse i Frederiksborg Slotssogn).
 Efter at have fået fire døtre blev der ikke megen tid til kunsten for Ellens vedkommende. Heller ikke for Johannes Ottesen gik det særlig godt. Han havde svært ved at slå igennem. I mange år levede de af de opgaver han fik med kopiering af gamle portrætter til Frederiksborgmuseet. Han var en dygtig maler til dette arbejde. Han udførte også mange portrætter for private både for lokale men også af politikere og andre i forbindelse med Charlottenborg udstillingerne.
Johannes Ottesen fik i 1927 Eckersberg medaillen for et portræt af Pastor W. Kiørboe.

Begravet på Nyhuse Kirkegård.

 

Kilde m.v.: Kulturarv.dk Nomus 2005 nr. 3

Forfatter: Margrethe Krogh

Placering:

Adresse: Nyhuse Kirkegård, 3400 Hillerød