Skip to main content

Peter Garde

Hillerød By
Vidensalderen 1993- idag, Velfærdsstaten 1946 - 1992, Besættelsestiden 1940 1945, Mellemkrigstiden 1921 - 1939
Kriminalitet
Embedsmænd
Den tidligere CF-kaserne ses her under den ombygning, der nu huser Retten i Hillerød. Fotograf ukendt, fra ca. 2005, Lokalhistorisk Arkiv, Hillerød Bibliotek.

Kriminaldommer

Peter Garde f. 1938 på Frederiksberg. Han er uddannet jurist fra Københavns Universitet 1963.

Peter Garde har bl.a. arbejdet som anklager i Rudkøbing, Svendborg og Hvidovre inden han i 1983 blev kriminaldommer i Hillerød. 
Selv om man ikke har stiftet bekendskab  med Peter Garde i retten, er han en kendt skikkelse i Hillerød. Han går mange ture i Slotshaven og Indelukket med sin hund. Hundene har altid  haft navne efter græske guder eller helte. Den nuværende hedder Hebe. ( Hebe var datter af Zeus og Hera og er ungdommens gudinde). Garde er altid meget venlig og vil gerne snakke med folk, han møder.
Professionelt har han dømt i spektakulære sager som Kronebank sagen og sagen mod Peter Brixtofte, den tidligere borgmester i Farum. Især den sidste vakte opsigt i offentligheden, fordi Peter Brixtofte anklagede Peter Garde for at være inhabil.
Han har altid været meget interesseret i litteratur, er meget belæst, og har gennem årene været en flittig gæst på Hillerød Bibliotek.Han læser altid bøgerne på originalsproget. Han har skrevet flere bøger, hvor han kobler jura og litteratur sammen bl.a."Verdenslitteraturens jura" i 3 bind fra 2018.

 

Kilde m.v.: Kristelig dagblad 23 Maj 2023

Forfatter: Margrethe Krogh

Placering:

Adresse: Søndre Jernbanevej 18A, 3400 Hillerød.