Skip to main content

Pharmacia AS

Hillerød By
Velfærdsstaten 1946 - 1992
Forretninger
Erhverv
Pharmacia set fra Falck stationen ca. 1990. Billedet stammer fra Pharmacia’s nu nedlagte arkiv

Dansk -Svensk selskab indenfor lægemiddel-bioteknologi med adresse Herredsvejen 2 

Firmaet blev etableret i Hillerød 1968 efter køb af en ca. 40.000 m2 stor grund, af det daværende Slotsogns Kommune. Grunden havde tidligere været landbrugsjord og var beliggende ved det, som senere skulle blive til Herredsvejen. Virksomheden, og de senere ejere, er de eneste med adresse og udkørsel til Herredsvejen.
Der blev i årene 1968-1971 bygget anlæg til produktion, laboratorier, lager og administration. I årene derefter blev anlægget flere gange udvidet til den størrelse det har d.d.
Virksomheden beskæftigede, da den var størst, ca. 300 medarbejdere
På grund af fusioner indenfor lægemiddelindustrien blev anlægget i Hillerød overflødigt og i 1991 blev anlægget solgt til et Australsk Bioteknologisk firma og de resterende afdelinger af Pharmacia flyttet til adresser i København, for senere at blive fusioneret med andre lægemiddelfirmaer, så Pharmacia i dag ikke eksisterer som lægemiddelfirma mere.
En mindre del af produktionen blev ikke flyttet pga. specielle godkendelser fra de amerikanske sundhedsmyndigheder. Denne del har forsat adresse på Herredsvejen, dog som USA ejet, og under andet firmanavn ”Smart Practice”

Kilde m.v.: Bogen om Hillerød, Forlaget Mentor 1981. side 196-199.(Grundarealet dog halveret i forhold til det i bogen nævnte.)

Forfatter: Stig Jørgensen

Placering:

 

Adresse: Herredsvejen 2, 3400 Hillerød
Kilde: Bogen om Hillerød, Forlaget Mentor 1981. side 196-199.(Grundarealet dog halveret i forhold til det i bogen nævnte.)
Forfatter: Stig Jørgensen