Skip to main content

Bagermester Volle

Hillerød By
Vidensalderen 1993- idag, Velfærdsstaten 1946 - 1992, Besættelsestiden 1940 1945, Mellemkrigstiden 1921 - 1939
Forretninger
Erhverv
Villy Andersen, bedre kendt som bagermester Volle 1993. (Foto: Jan F. Stephan. Lokalhistorisk Arkiv, Hillerød Bibliotek).

En af Hillerøds bagermestre

Bagermester Villy Andersen fd. 19.7.1933 i Herning, død d. 2.7.2023 i Hillerød. Villy Andersen, bedre kendt som Volle døde godt 14 dage før han efter planen skulle have fejret sin 90-års fødselsdag 19. juli. Villy Andersen blev født i Herning, hvor han fik en uddannelse som bager. I sidste halvdel af 1950'erne flyttede han til Hillerød og fik job hos bager Budde. En dag i Slotsgade mødte han en sød lokal pige, Tove, som han blev forelsket i. De blev gift, og de fik tre døtre, børnebørn og et enkelt oldebarn.
Volle fik job på Fællesbageriet i Slangerupgade, som han ledede i 22 år til det lukkede. Derefter etablerede han sig som bager på hjørnet af Søndre Jernbanevej og Østergade. Her har i hundrede vis af unge mennesker lørdag-søndag morgen stået i kø for at få friskbagt morgenbrød inden de skulle hjem fra en festlig bytur.
Volle var glødende fodboldfan, og han fulgte superligaholdet, FC Midtjylland som en af klubbens mest trofaste fan. Men han støttede også den lokale sport. Navnlig de unge i Hillerød GI støttede han, både som sponsor og tilskuer. 
Bager Volle var et kendt ansigt i Hillerød, hvor man ofte kunne møde ham på de daglige traveture rundt i bykernen, og man fik altid et smil og en hyggelig snak med Volle. Han var på alle måder et positivt menneske, der altid bakkede op om ungdommen. 

 

Kilde m.v.: Lennart Webers mindeord 11.7.2023

Forfatter: Margrethe Krogh

Adresse: Søndre Jernbanevej 1, 3400 Hillerød

Placering:

 


Volle efterlader sig gode minder i byen. Vi har Volles Hjørne på hjørnet af Østergade og Sønder Jernbanevej, der minder os om den rare bagermester, og alle os, der har mødt Volle, har gode minder i vores hjerter.