Skip to main content

Frederiksborg Is / Hansens Flødeis

Hillerød By
Vidensalderen 1993- idag, Velfærdsstaten 1946 - 1992, Besættelsestiden 1940 1945, Mellemkrigstiden 1921 - 1939
Forretninger
Erhverv
Kig ned ad Hostrupsvej med Frederiksborg Is’ vinduer i bygningen til højre (Postkort fra 1937. Fotograf ukendt. Lokalhistorisk Arkiv Hillerød Bibliotek)

Hillerøds lokale is.

I 1922 startede Hans Hansen produktionen af flødeis på Hillerød Mejeri, der lå på hjørnet af Søndre Jernbanevej og Hostrupsvej. Hillerød Mejeri var et af byens mange ismejerier, der udover at sælge mælk også producerede flødeis. Virksomheden gik godt, og da bygningen blev revet ned i 1938 for at give plads til opførelsen af Hostrupshus, fulgte den med over i de nye og større lokaler med adressen Hostrupsvej 2.

Her fandt produktionen sted bag de store vinduer ud mod gaden. Det var spændende at kigge ind af vinduerne og se, hvordan isen blev lavet. Der var ikke noget udsalg her. Det var en is fabrik.

I 1970 flyttede Hans Hansens søn virksomheden fra Hillerød til Lyngerup i Hornsherred, hvor den tog navn efter stifteren. Der fremstilles stadig is i dag under navnet Hansens Flødeis.

I dag (2024) ejes den af 4. generation i Hansens dynastiet, brødrene Rasmus og Anders Eibye.

Det eneste, der er tilbage af virksomheden i Hillerød er skiltet “Frederiksborg Is”, som pryder huset Søndre Jernbanevej 16 B, på hjørnet af Hostrupsvej og Søndre Jernbanevej.

 

Adresse : 1A, Hostrupsvej, Trollesbro, Teglgårdslund, Hillerød, Hillerød Kommune, Region Hovedstaden, 3400, Danmark

 

Kilde: Hansens-is.dk
Forfatter: Margrethe Krogh