Skip to main content

Fisketorvet

Hillerød By
Vidensalderen 1993- idag, Velfærdsstaten 1946 - 1992, Besættelsestiden 1940 1945, Mellemkrigstiden 1921 - 1939, Demokratiseringen 1849 - 1920, Sen enevælde 1788 -1848, Tidlig enevælde 1660 - 1787
Torve og pladser
Byudvikling
Fra venstre Frederik Olsen gæstgiveri. Anders Jensen. Købmand, Johan Skjødt Wiener Dresdener Dampbageri.(Fotograf: Carl Rathsach, ca. 1910 Lokalhistorisk Arkiv, Hillerød Bibliotek)

Torvepladsen på Slotsgade

Fisketorvet er ikke noget rigtigt torv. Torvet gik fra Byskriverstræde til Sparekassens store bygning.

Torvets huse på den side, der vender ned mod søen, var bare trukket nogle meter tilbage. Egentlig torvehandel var der nok ikke tale om. Fiskehandler Levorsen samt fiskerkonerne fra Sletten solgte deres fisk fra vogne.Et kendt par var Pære Hansen og hans kone, der omkring 1900 kom med deres trækvogn og solgte frugt. Det  var værtshusene, der dominerede bybilledet. Et af værtshusene hed “Klipfisken”. Nogle mente, at Værthustorvet var et mere passende navn. Der lå adskillige værtshuse på selve torvet, i sidebygninger og i baggårde. Også i ejendommene mellem slottet og Fisketorvet var der nogle. Grunden til de mange beværtninger skal søges i de mange mennesker fra omegnen, der på markedsdage og andre festdage kom til byen. Inden husene på Fisketorvet  blev revet ned i begyndelsen af 1960-erne sammen med  nedrivningen af husene i Byskriverstræde var der kendte forretninger som børnetøjsforretningen Elna Rasmussen og lejetøjsforretningen Onkel Anders. I dag er området en del af parkeringspladsen ved Posen.

 

Ved Fisketorvet på Slotsgade står i dag Helge Holmskovs springvand med fugle og fisk.

Fiskespringvandet på Posen- Alt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kilde m.v.: Svend Nielsen : Bysvenden fortælle videre, 1982 , s.36

Forfatter: Margrethe Krogh

Placering:

Adresse: Slotsgade 42, 3400 Hillerød